ΓΕΝΙΚΟΙ  ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

- Ο αθλητής δεν επιτρέπεται να φοράει κοσμήματα ή ρολόι κατά τη διάρκεια της προπόνησης, υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσει τους συναθλητές του ή τον ίδιο.
 
- Ο αθλητής δεν επιτρέπεται να μασάει τσίχλα ή καραμέλα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί.
 
- Ο αθλητής υποχρεούται να τηρεί την υγεινή του σώματός του (καθαρό σώμα-πόδια-νου) και να διατηρεί απαραιτήτως κομμένα τα νύχια των ποδιών και των χεριών του, προς αποφυγή τραυματισμών των συναθλητών του.
 
- Ο αθλητής επιβάλλεται να φοράει πάντα τη φόρμα Tae Kwon Do (Τομπόκ) και τη ζώνη του. Σε περίπτωση που δεν έχει προμηθευτεί ακόμα τομπόκ, του επιτρέπεται να φορέσει μια απλή αθλητική φόρμα. (Απαγορεύονται τα σορτς ή τα κολάν)
 
- Ο αθλητής επιβάλλεται να διατηρεί πάντα καθαρό και περιποιημένο το τομπόκ του.
 
- Ο αθλητής κατά την είσοδό και αποχώρησή του από το χώρο της Σχολής υποκλίνεται, ως ένδειξη σεβασμού και πειθαρχείας προς το δάσκαλο, το άθλημα, τους συναθλητές του και τον χώρο άσκησης.
 
- Ο αθλητής απευθύνεται προς τον εκπαιδευτή/προπονητή του με τον όρο «Δάσκαλε». Του μιλάει πάντα στον πληθυντικό και εφόσον ο Δάσκαλος του έχει απευθύνει το λόγο.
 
- Ο αθλητής μέχρι να ξεκινήσει η προπόνηση κάθεται με σεβασμό στην γραμμή χωρίς να μιλάει ή να ενοχλεί τους συναθλητές του.
 
- Όταν ο αθλητής δεν συμμετέχει σε κάποια άσκηση δεν επιτρέπεται να μιλάει δυνατά ή να κάνει πράγματα που θα ενοχλήσουν ή θα αποσπάσουν την προσοχή των ασκούμενων.
 
- Ο αθλητής επιβάλλεται να σέβεται τους υπόλοιπους συναθλητές του όπως θα ήθελε να σέβονται και τον ίδιο.
 
- Απαγορεύται να τρέχει στην αίθουσα του προπονητηρίου ή να σπρώχνει τους συναθλητές του.
 
- Ο αθλητής όπως και ο συναθλητής / ταίρι του κατά τη διάρκεια της εξάσκησης προσπαθούν να μάθουν και να βελτιωθούν. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η σωστή συνεργασία, έτσι ώστε να μαθαίνει ο ένας από τον άλλο. Πρέπει να είναι από όλους αντιληπτό ότι μέσα στην προπόνηση δεν χωράνε ανταγωνισμοί, εγωισμοί, ζήλιες και πράξεις εκδίκησης.
 
- Ο αθλητής πάντα προσέχει να μην τραυματίσει τον συναθλητή του κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, όπως και να μην τραυματιστεί ο ίδιος.
 
- Σε περίπτωση που ο αθλητής για οποιοδήποτε λόγο χρειάζεται να αποχωρήσει από το χώρο άσκησης, θα πρέπει να υποκλιθεί και να ευχαριστήσει το συναθλητή του και στη συνέχεια να ζητήσει την άδεια από το Δάσκαλο.
 
- Κατά τη διάρκεια που ο Δάσκαλος εξηγεί ή δείχνει κάποια άσκηση ή τεχνική ο αθλητής δεν του μιλάει και δεν τον διακόπτει.
 
- Ο αθλητής δεν επιτρέπεται να κάνει διαφορετική άσκηση από αυτή που υπέδειξε ή δίδαξε ο Δάσκαλος.
 
- Με τη λήξη της προπόνησης ο αθλητής πηγαίνει στα αποδυτήρια ήσυχα, αλλάζει τα ρούχα του και με τάξη αποχωρεί από το χώρο άκησης.
 
- Με την έξοδο από τα αποδυτήρια και σε περίπτωση που δεν έχει έρθει ο συνοδός/κηδεμόνας του αθλητή , τότε παραμένει στο χώρο της Σχολής και περιμένει υπομονετικά χωρίς να δημιουργεί φασαρία να έρθουν να τον πάρουν

Η τήρηση όλων των ανωτέρω κανονισμών είναι απαραίτητη για την σωστή και ομαλή λειτουργία του Συλλόγου αλλά και για την ασφάλεια των αθλητών.